home
aankoop keuring
bouwkundige keuring
bemiddeling
 
Aankoop keuring

Huis kopen? Voorkom een miskoop
Wie een huis koopt wil zeker weten dat hij geen kat in de zak koopt. Schakel een deskundige bouwkundige in om u te behoeden voor een miskoop. De aankoopkeuring waarvoor u bij de vereniging terecht kunt, is een visuele inspectie die een goed en betrouwbaar beeld geeft van de bouwkundige staat van de woning. De keuring geeft inzicht in de kosten die u moet maken om het huis in redelijke staat te brengen.

Aankoopkeuring loont!
Vraag een aankoopkeuring aan voordat u het voorlopig koopcontract tekent. Uit onderzoek onder leden van Vereniging Eigen Huis blijkt namelijk dat bijna 40% van de kopers naar aanleiding van de aankoopkeuring al dan niet via Vereniging Eigen Huis het bod met gemiddeld 27.000,- heeft verlaagd.

Uw voordelen

Zekerheid: u hebt geen onverwacht hoge (herstelkosten) na aankoop van de woning
Duidelijkheid: u ontvangt een overzicht van alle bouwkundige gebreken en een indicatie van de herstelkosten
Voordeel: u gebruikt de informatie uit het keuringsrapport in de onderhandelingen over de verkoopprijs
Mogelijkheid om van koop af te zien: neem de aankoopkeuring op als ontbindende voorwaarde in uw koopcontract
Snel: de aankoopkeuring kan vrijwel altijd binnen vijf werkdagen worden ingepland
Extra: u ontvangt van de bouwkundige een brochure met tips over onderhoud, milieu- en gezondheidsaspecten van woningen en verbouwtips

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
Let op, als u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie wilt afsluiten, kunt u een keuringsrapport nodig hebben dat voldoet aan de eisen van Nationale Hypotheek Garantie. Als u dit bij uw aanvraag voor een aankoopkeuring doorgeeft, dan zorgt de bouwkundige voor een rapport dat voldoet aan deze eisen. Meer informatie over de Nationale Hypotheek Garantie vindt u op www.nhg.nl.

Kosten
De aankoopkeuring kost vanaf 289,- (inclusief BTW) voor een huis wat maximaal 450 m3 groot is. Voor een groter huis en eventueel bijgebouwen die u wilt laten keuren betaalt u meer..

-Home


 
HOME - AANKOOP KEURING - BOUWKUNDIGE KEURING - BEMIDDELING  

Constructie: CCS Nederland